首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 补全短文 >

专家解题:2012年职称英语考试综合类C级补全短文历年真题及答案解析

来源: 发布时间:2014-09-01
  考题类型:补全短文          Forests for Cities    You are standing in abeautiful forest in Japan.The air is clean and smells like plants and flowers. There are 175 differentkinds of trees, and 60 kinds of birds live here. _______ (46) You are downtownin the city of Nara, Japan,in Kasugayama Forest, the oldest urban forest in theworld. It was started more than a thousand years ago, and today it's verypopular with tourists and artists.    Cities around the worldare working to protect their urban forests. Some urban forests are parks, andsome are just streets with a lot of trees. But all urban forests have many goodeffects on the environment. _______ (47) They also stop the noise from heavytraffic. They even make the weather better because they make the air 3-5degrees cooler, and they stop strong winds.    Urban forests also havemany good effects on people. They make the city more beautiful. In a crowdedarea, they give people a place to relax and spend time in nature. _____(48)    In some countries, people are starting newurban forests. In England,there are now 1.3 million trees in an urban forest called Thames Chase, east ofLondon. It wasstarted in 1990, and it has grown very fast. Walking and bicycle clubs use theforest, and there are programs for children and artists.____ (49)    Some older cities don'thave space for a big urban forest, but planting trees on the streets makes thecity better. Scientists found that commuters (通勤人员) feel more relaxed when they can see trees. Trees are even good forbusiness. _______ (50) In the future, urban forests will become even moreimportant as our cities grow bigger. In the megacities(超大城市) of tomorrow, people will needmore green space to live a comfortable life. Planting trees today will make ourlives better in the future.-46. (    )A. In hot countries,urban forests are cool places for walking and other healthyexercises.B. People spend more time at shopping centers that have trees.C. It has many kinds of birds in the country.D. Trees take pollution out of the air.E. In 2033,it will have 5 million trees.F. But you are not in rural area.  专家解题:第一步:划出各选项的信息词,A选项:hot countries,cool places,walking,healthy exercises;B选项:more time at shopping centers;C选项:many kindsof birds,其中还有一个表示指代意思的词it。说明此选项和上一句的内容有紧密的指代逻辑关系。D选项:takepollution;E选项:In 2033,5 million trees;F选项:rural area,有一个表示转折意思的逻辑关系词but。第二步:根据横线前后提示信息选择答案,横线前面提到了很多具有乡村风情的情景,森林很漂亮,空气很清新,鸟语花香。这些景象都会让人联想到置身于乡村风景中,横线后面说到了You are downtown,你就在Nara这个城市的市中心。前后转折非常快,说明这里需要填入一个表示转折关系句子。比较6个选项,F选项是以but开头的,填入这个横线中,“但是你并不是置身于乡村地区的。”正好前后意思相通相顺。所以本题答案选择F选项。47. (    )A. In hot countries,urban forests are cool places for walking and other healthyexercises.B. People spend more time at shopping centers that have trees.C. It has many kinds of birds in the country.D. Trees take pollution out of the air.E. In 2033,it will have 5 million trees.F. But you are not in rural area.  专家解题:第一步:根据横线前后提示信息选择答案,47横线后面提到了一些树木对缓解城市问题的益处,例如stop thenoise(阻止噪音污染),makethe air 3-5 degrees cooler(净化空气), and they stop strong winds(阻止强风)等,这些都是在说树木对于缓解城市里的这些污染(pollution),比如噪音污染,空气污染等。比较6个选项,D选项说了树木可以减少空气污染,与这部分内容都是在讨论树木的作用。所以D选项的内容填入横线47可以使前后意思相通相顺,所以本题答案选择D选项。48. (    )A. In hot countries,urban forests are cool places for walking and other healthyexercises.B. People spend more time at shopping centers that have trees.C. It has many kinds of birds in the country.D. Trees take pollution out of the air.E. In 2033,it will have 5 million trees.F. But you are not in rural area.  专家解题:第一步:根据横线前后提示信息选择答案,横线前面提到了Urbanforests,places等信息。说的是树木对城市生活的人们休闲娱乐提供的作用。比较6个选项,A选项也说到了urban forests,cool places等信息。所以本题答案选择A选项。49. (    )A. In hot countries,urban forests are cool places for walking and other healthyexercises.B. People spend more time at shopping centers that have trees.C. It has many kinds of birds in the country.D. Trees take pollution out of the air.E. In 2033,it will have 5 million trees.F. But you are not in rural area.  专家解题:第一步:根据横线前后提示信息选择答案,横线前面提到了数字1.3million trees ,还提到了年份1990,说明这段是在做一个数据信息的比较。再看6个选项,E选项也提到了类似的数字5 million trees,而且也提到了年份2033。和前面的信息非常匹配,所以这道题的答案选择E选项。50. (    )A. In hot countries,urban forests are cool places for walking and other healthyexercises.B. People spend more time at shopping centers that have trees.C. It has many kinds of birds in the country.D. Trees take pollution out of the air.E. In 2033,it will have 5 million trees.F. But you are not in rural area.  专家解题:第一步:根据横线前后提示信息选择答案,横线后面提到了megacities(超大城市) ,这一段讲述的是树木对于人们休闲购物的商业价值。比较几个选项,B选项里面出现了一个shoppingcenters(购物中心),和这个超大城市一样,都是在讲树木的商用价值,人们喜欢去附近有树木的购物中心购物。所以本题答案选择B选项。  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-151-155292-1.html
相关热词搜索 短文 综合类 真题
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台