首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 补全短文 >

专家解题:2012年职称英语考试综合类A级补全短文历年真题及答案解析

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-09-01
  考题类型:补全短文             The Mysteries ofNazca    In the desert of Peru, 300kilometers from Lima, one of the most unusual artworks in the world has mystified(迷惑) people fordecades.______(46) But from high above, these marks are huge images of birds,fish, seashells, all beautifully carved into the earth.    The Nazca lines are sodifficult to see from the ground that they weren’t discovered until the 1930s,when pilots spotted them while flying over the area. In all, there are about 70different human and animal figures on the plain, along with 900 triangles,circles, and lines.    Researchers have figuredout that the lines are at least 1,500 years old, but their purpose is still amystery. ______(47) However, it would probably be very tricky to land aspaceship in the middle of pictures of dogs and monkeys.    In the 1940s, an Americanexplorer named Paul Kosok suggested that the drawings are a chronicle (记录) of the movement of the stars andplanets.______(48) Later, an astronomer tested his theory with a computer, buthe couldn’t find anyrelation between the lines and movements in space.    Another explanation isthat the lines may have been made for religious reasons. British researcherTony Morrison investigated the customs of people in the Andes Mountainand learned that they sometimes pray by the side of the road. It’s possiblethat in the past, the lines of Nazca were created for a similar purpose.______(49)But the local people have never constructed anything this big.    Recently, two otherscientists, David Johnson and Steve Mabee, have speculated that lines couldhave been related to water. Nazca is one of the driest places in the world andreceives only 2cm of rainevery year. While Johnson was searching for ancient water sources in the area,he noticed that some waterways built ancient people were connected with thelines. Johnson believes that the Nazca lines are a giant map of the undergroundwater in the area.______(50)-46. (    )A. Other scientists are now searching for evidence to prove this.B. A Swiss writer named Erich Von Daniken wrote that the Nazca lineswere designed as a landing place for UFOs.C. Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.D. The largest pictures may have been the sites for specialceremonies.E. Seen from the ground, it looks like lines scratched into theearth.F. He called Nazca “the largest astronomy book in the world”.  专家解题:第一步:划出6个选项的信息词和重点词:A选项:有一个Other scientists,说明横线前面也可能会提到另外的一些scientists,并且最后还有一个指代词this,说明上文有一些信息是由this指代的;B选项:Swiss writer,Erich Von Daniken,the Nazca lines,landing place for UFOs,这句话提到了一个人名,那么横线下文可能会接着这个人的信息往下写;C选项:Scholars,interpreting,designs;D选项:largest pictures,sites for special ceremonies;E选项:Seen fromthe ground,还有一个指代词it,说明横线前面会有it指代的相关信息;F选项:含有一个人称代词he,说明横线前后可能也会出现一个男性人名,或者he的相关信息,此外还有一个引号括起来的结构“the largestastronomy book in the world”。第二步:根据横线前后提示信息选择答案,横线后面句子开头是But fromhigh above,意思是“但是从高处看,鸟瞰”怎么怎么样,but是表示转折意思的,说明横线前面应该是“从低处看,从地面上看”怎么怎么样。比较几个选项,E选项句子开头有类似表达Seenfrom the ground,刚好也是表示从地面上看怎么怎么样。并且,E选项的it指代的就是横线前面一句中的one of the most unusualartworks。由此可以确定本题答案为E选项。47.(    )A. Other scientists are now searching for evidence to prove this.B. A Swiss writer named Erich Von Daniken wrote that the Nazca lineswere designed as a landing place for UFOs.C. Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.D. The largest pictures may have been the sites for special ceremonies.E. Seen from the ground, it looks like lines scratched into theearth.F. He called Nazca “the largest astronomy book in the world”.  专家解题:第一步:根据横线前后提示信息选择答案,横线前面一句中提到了thelines,比较剩下的几个选项,B选项有一个the Nazca lines对应此处内容。此外,横线后面一句中有一个land a spaceship,也与B选项中的landing place for UFOs对应。横线前面一句开头是Researchers,意思是“研究者”怎么怎么样,既然提到了研究者这个表人人的概念的词,那么下文中出现人名也是很可能的事情,也可以判断B选项这个句子填入横线处非常合理。所以这道题的答案选择B选项。48.(    )A. Other scientists are now searching for evidence to prove this.B. A Swiss writer named Erich Von Daniken wrote that the Nazca lineswere designed as a landing place for UFOs.C. Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.D. The largest pictures may have been the sites for specialceremonies.E. Seen from the ground, it looks like lines scratched into theearth.F. He called Nazca “the largest astronomy book in the world”.  专家解题:第一步:根据横线前后提示信息选择答案,横线提到了一个人名PaulKosok,比较剩下的几个选项,F选项是以一个人称代词he开头的,可以与这个人名对应。此外,横线前面提到了stars,planets,表示恒星,行星。F选项中也出现了同类词astronomy,意思是天文学。横线后面也紧接着提到了这个词的派生词anastronomer,指天文学家。可见F选项的内容填入横线处是非常相通相顺的,所以本题答案选择F选项。49.(     )A. Other scientists are now searching for evidence to prove this.B. A Swiss writer named Erich Von Daniken wrote that the Nazca lineswere designed as a landing place for UFOs.C. Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.D. The largest pictures may have been the sites for specialceremonies.E. Seen from the ground, it looks like lines scratched into theearth.F. He called Nazca “the largest astronomy book in the world”.  专家解题:第一步:根据横线前后提示信息选择答案,横线前面的内容中提到了一些和宗教习俗,宗教典礼相关的词,比如religious reasons,customs,pray等。横线后面有一个词big,让我们联系到选项D中的largest,都是表示大的意思。再看看D选项,里面有一个表示典礼仪式的词ceremonies。这几句都是在讲宗教典礼习俗相关的内容。由此可知本题答案为D选项。50.(     )A. Other scientists are now searching for evidence to prove this.B. A Swiss writer named Erich Von Daniken wrote that the Nazca lineswere designed as a landing place for UFOs.C. Scholars differ in interpreting the purpose of the designs.D. The largest pictures may have been the sites for specialceremonies.E. Seen from the ground, it looks like lines scratched into theearth.F. He called Nazca “the largest astronomy book in the world”.  专家解题:第一步:根据横线前后提示信息选择答案,在本段的开头,提到了“Recently,two other scientists”,最近有两个科学家怎么怎么样,然后接下来写了关于两个科学家的不同活动,比较剩下的选项,只有A选项提到了scientists,由此可以判断本题答案选择A选项。  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-151-155183-1.html
相关热词搜索 短文 综合类 真题
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台