首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读理解 >

专家解题:2013年职称英语考试综合类C级阅读理解历年真题及答案解析3

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-09-01
  考题类型:阅读理解
  Operation Migration
  If you look up at the sky in the early fall in the northern part of North America, you may see groups of birds. These birds are flying south to places where they can find food and warm for the winter. They are migrating (迁徙). The young birds usually learn to migrate from their parents. They follow their parents south. In one usual case, however, the young birds are following something very different. These birds are young whooping cranes, and they are following an airplane!
  The whooping crane is the largest bird that is native to North America. These birds almost disappeared in the 1880s. By 1941, there were only about 20 cranes alive. In the 1970s, people were worried that these creatures were in danger of disappearing completely. As a result, the United States identified whooping cranes as an endangered species that they needed to protect.
  Some researchers tried to help. They began to breed whooping cranes in special parks to increase the number of birds. This plan was successful. There were a lot of new baby birds. As the birds became older, the researchers wanted to return them to nature. However, there was a problem: These young birds did not know how to migrate. They needed human help.
  In 2001, some people had a creative idea. They formed an organization called Operation Migration. This group decided to use very light airplanes, instead of birds, to lead the young whooping cranes on their first trip south. They painted each airplane to look like a whooping crane. Even the pilots wore special clothing to make them look like cranes. The cranes began to trust the airplanes, and the plan worked.
  Today, planes still lead birds across approximately 1200 miles (1931 kilometers), from the United States-Canadian border to the Gulf of Mexico. They leave the birds at different sites. If a trip is successful, the birds can travel on their own in the future. Then, when these birds become parents, they will teach their young to migrate. The people of Operation Migration think this is the only way to maintain the whooping crane population.
  Operation Migration works with several other organizations and government institutes. Together, they assist hundreds of cranes each year. However, some experts predict that soon, this won't be necessary. Thanks to Operation Migration and its partners, the crane population will continue to migrate. Hopefully, they won't need human help any more.
  41. Whooping cranes migrate in winter to
  A. raise baby whooping cranes
  B. find warmth and food
  C. get human help
  D. lay eggs
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:Whooping cranes,winter。
  第二步:信息词回归原文,定位到第一段第二句:These birds are flying south to places where they can find food and warm for the winter.
  第三步:对比原文和选项信息,原文中明确说到了这些鸟飞到南方是为了食物和南方的温暖气候(find food and warm for the winter)。B选项符合原文表述,所以本题答案为B选项。
  42. Whooping cranes are native to
  A. Mexico
  B. South America
  C. the Persian Gulf
  D. North America
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:Whooping cranes,native。
  第二步:信息词回归原文,定位到第二段第一句:The whooping crane is the largest bird that is native to North America.
  第三步:对比原文和选项信息,原文中明确说到了Whooping cranes是北美当地的鸟类,native to North America。D选项和原文表述一样,所以本题答案为D选项。
  43. Operation Migration aims to
  A. teach adult cranes how to fly
  B. breed cranes in special parks
  C. lead young cranes on their first trip south
  D. transport cranes to the North
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:Operation Migration,aims。
  第二步:信息词回归原文,信息词第一次出现在第四段第二句,第三句写到了这个计划的目的:This group decided to use very light airplanes, instead of birds, to lead the young whooping cranes on their first trip south.
  第三步:对比原文和选项信息,原文中说到了Operation Migration计划,目的在于帮助小whooping cranes完成他们的第一次南方迁徙(their first trip south)。比较几个选项,C选项的表述和原文一样,所以本题答案为C选项。
  44. The distance covered by the young whooping cranes on their trip south is
  A. 120 miles
  B. 1200 miles
  C. 1931 miles
  D. 2000 miles
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:distance。
  第二步:信息词回归原文,我们注意到四个选项都是数字表达,所以在回归的时候,重点去找那种含有数字表达的地方,定位到第五段第一句:Today, planes still lead birds across approximately 1200 miles (1931 kilometers), from the United States-Canadian border to the Gulf of Mexico.
  第三步:对比原文和选项信息,B选项说到了1200 miles,和原文一致,所以本题答案为B选项。
  45. If operation Migration is successful, whooping cranes will
  A. follow airplanes south every year
  B. live in Canada all year round
  C. be unable to fly back
  D. learn to migrate on their own
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:successful。
  第二步:信息词回归原文,定位到第五段第三句:If a trip is successful, the birds can travel on their own in the future.
  第三步:对比原文和选项信息,原文中说了如果这个计划成功的话,以后这些鸟就可以自己迁徙了(on their own),D选项符合原文表述的意思,travel和migrate为同义改写,都表示迁徙的意思。本题答案为D选项。
  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-150-155351-1.html
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台