首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读理解 >

专家解题:2012年职称英语考试综合类A级阅读理解历年真题及答案解析3

来源: 发布时间:2014-09-01
  考题类型:阅读理解         Going Her Own Way    When she was twelve, Mariamade her first important decision about the course of her life. She decidedthat she wanted to continue her education, Most girls from middle-classfamilies chose to stay home after primary school, though some attended privateCatholic "finishing" schools. There they learned a little aboutmusic, art, needlework, and how to make polite conversation. This was not thesort of education that interested Maria —or her mother. By this time, she hadbegun to take her studies more seriously. She read constantly and brought herbooks everywhere. One time she even brought her math book to the theater andtried to study in the dark.    Maria knew that she wantedto go on learning in a serious way. That meant attending the public highschool, something that very few girls did. In Italy at the time, there were twotypes of high schools: the "classical" schools and the"technical" schools. In the classical schools, the students followeda very traditional program of studies, with courses in Latin and Greek languageand literature, and Italian literature and history1. The few girls whocontinued studying after primary school usually chose these schools.    Maria, however, wanted toattend a technical school. The technical schools were more modem than theclassical schools and they offered courses in modern languages, mathematics,science, and accounting2.Most people — including Maria's father — believed thatgirls would never be able to understand these subjects. Furthermore, they didnot think it was proper for girls to study them.    Maria did not care if itwas proper or not. Math and science were the subjects that interested her most.But before she could sign up for the technical school, she had to win herfather' s approval. She finally did, with her mother's help, though for manyyears after, there was tension in the family. Maria's father continued tooppose her plans, while her mother helped her.    In 1883, at age thirteen,Maria entered the "Regia Scuola Tecnica Michelangelo Buonarroti" in Rome. Her experience atthis school is difficult for us to imagine. Though the courses included modernsubjects, the teaching methods were very traditional. Learning consisted ofmemorizing long lists of facts and repeating them back to the teacher. Studentswere not supposed to ask questions or think for themselves in any way. Teacherswere very demanding, discipline in the classroom was strict, and punishment wassevere for those who failed to achieve or were disobedient.-41. Maria wanted to attendA. a private "finishing" school.B. a school teaching Latin. C. a technical high school.D. a school for art and music.  专家解题:第一步:题目信息是Maria,但是因为文章都是在叙述有关Maria的信息。所以这个特殊信息词就不能作为有效信息词。我们需要借助题干中的其他信息词进行回归。题干信息是attend,题目意思是Maria想上什么样的学校。第二步:信息词回归原文。信息词出现在第三段第一句:Maria,however, wanted to attend a technical school.第三步:对比原文和题干选项信息。原文说Maria想上的是technical school。选项中C选项的意思是符合原文意思的。本题目答案是C。42. In those days, most Italian girlsA. did not go to primary school.B. did not go to high school.C. went to "finishing" schools.D. went to technical schools.  专家解题:第一步:题目的信息词是most Italian girls。第二步:信息词回归原文。信息词回归到第一段第三句:Most girlsfrom middle-class families chose to stay home after primary school, though someattended private Catholic "finishing" schools. 原文说的是很多女孩chose to stay home 即不再去学校了。第二段第二句也进一步说明:That meantattending the public high school, something that very few girls did. 意思是这就意味着要要去读high school,这是很少女孩子做的。可见大部分的女孩子是不读high school的。第三步:对比原文和题目选项信息。选项中B选项不选择读高中,与原文意思相符。本题目的答案是B。43. Maria's father probablyA. had a traditional views about women.B. had a modem view about women.C. was interested in women's education.D. thought Latin was easy for women.  专家解题:第一步:题目信息词是Maria's father。题目问Maria的父亲很可能如何?第二步:信息词回归原文。信息词回归到文章第三段最后一句:Mostpeople---including Maria's father---believed that girls would never be able tounderstand these subjects. 她的父亲和其他大部分的人一样,认为女孩子应该是永远不要去学那些学科,即工科学校的学科。可见她父亲和其他人一样,思想很传统。第三步:对比原文以及题干选项信息。原文说他父亲对于女性的看法很传统,选项A的意思是对女性的看法很传统,符合原文意思。本题目的答案是A。44. High school teachers in Italy in those days were veryA. flexible.B. strict. C. intelligent.D. kind.  专家解题:第一步:题目的信息词是High school teachers。第二步:信息词回归原文。本题目信息词回归到原文最后一段最后一句:Teacherswere very demanding, discipline in the classroom was strict, and punishment wassevere for those who failed to achieve or were disobedient.原文中对老师的评价的词有demanding,并且纪律很strict严格,对于不合格和违规的学生的惩罚也很严厉(punishment was severe)。可见老师是很严格的。第三步:对比原文和题目选项意思。通过原文的描述我们知道学校的老师是很严格的。选项B的strict也出现在原文中,符合原文意思。本题目的答案是B。45. We can infer from this passage thatA. Maria’s parents liked her personality.B. Maria’s mother paid for her education.C. Maria was a girl of strong will.D. Maria gave in under her father's pressure.  专家解题:第一步:这道题是一道推断题,考查的是对于整个文章的了解,通过前面几个题目,基于对于文章的了解,我们可以知道文中的Maria是一个意志力很强的人,标题也说了Going Her Own Way,要走自己的路,不走父母安排好的路,从这里也可以推断出这个女孩意志力非常坚强(strong will),由此可以确定本题答案为C选项。  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-150-155181-1.html
相关热词搜索 阅读理解 综合类 真题
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台