首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读理解 >

专家解题:2013年职称英语考试综合类A级阅读理解历年真题及答案解析3

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-09-01
  考题类型:阅读理解
  Making a Loss Is the Height of Fashion
  Given that a good year in the haute couture(高级定制女装)business is one where you lose even more money than usual, the prevailing mood in Paris last week was sensational. The big-name designers were falling over themselves to boast of how many outfits they had sold at below cost price, and how this proved that the fashion business was healthier than ever. Jean—Paul Gaultier reported record sales. "but we don't make any money out of it, the designer assured journalists backstage."No maker how successful you are, you can't make a profit from couture, "explained Jean—Jacques Picart, a veteran fashion PR man, and co—founder of the now—bankrupt Lacroix house.
  Almost 20 years have passed since the unusual economics of the couture business were first exposed. Outraged that he was losing money on evening dresses costing tens of thousands of pounds, the couturier Jean-Louis Scherrer published of his costs. One outfit he described curtained over half a mile of gold thread. 1 8,000sequins(亮片), and had required hundreds of hours of hand—stitching in an atelier(制作室). A fair price would have been £50,000, but the couturier could only get £35,000 for it. Rather than riding high on the foolishness of the super—rich,he and his team could barely feed their hungry families.
  The result was an outcry and the first of a series of government-and industry—sponsored inquiries into the surreal(超现实的)world of ultimate fashion. The trade continues to insist that couture offers you more than you pay for, but it's not as simple as that. When such a temple of old wealth starts talking about value for money, it isn't to convince anyone that dresses costing as much as houses are a bargain. Rather, it is to preserve the peculiar mystique(神秘), lucrative(利润丰厚的)associations and threatened interests that couture represents.
  Essentially, the arguments couldn't be simpler. On one side are those who say that the business will die if it doesn't change. On the other are those who say it will die if it is highly dated. Huge in its costs, tiny in its clientele and questionable in its influence, it still remains one of the great themes of Parisian life. In his book, The Fashion Conspiracy, Nicholas Coleridge estimates that the entire couture industry rests on the whims(一时兴起)of less than 30 immensely wealthy women,and although the number may have grown in recent years with the new prosperity of Asia, the number of couture customers worldwide is no more than 4,000.
  To qualify as couture, a garment must be entirely handmade by one of the 11 Paris couture houses registered to the Chambre Syndicale de la Haute Couture. Each house must employ at least 20 people. and show a minimum of 75 new designs a year. So far, so traditional, but the Big Four operators—Chanel, Dior, Givenchy and Gaultier—increasingly use couture as a marketing device for their far more profitable ready—to—wear, fragrance and accessory lines.
  41. What is the main idea of the first paragraph?
  A. The haute couture business is expanding quickly.
  B. The haute couture designers make much profit in their sales.
  C. The haute couture designers claim losses in their sales.
  D. The haute couture businessmen are happy with their profit.
  专家解题:
  第一步:本题问的是第一段的段落大意。直接回到第一段去查找相关信息。
  第二步:重点查看本段的中心句内容,第一句:Given that a good year in the haute couture(高级定制女装)business is one where you lose even more money than usual, the prevailing mood in Paris last week was sensational.本句说了即使今年对高级定制女装来说是一个好年头,你的损失也会比以往更多。重点突出了一个lose even more money,也就是亏本。
  第三步:对比选项和原文信息,A选项说高级定制女装行业发展很快,不符合原文意思,B选项说高级定制女装的设计者在他们的销售中获得了很多利润,也不符合原文表达的意思。D选项说高级定制女装行业的商人们对他们目前的利润感到很满足,高兴,也不符合原文的意思。C选项说高级定制女装的设计者们都声称他们在销售中损失了钱,注意其中有一个losses in their sales,和原文当中的lose even more money为同义改写,C选项表达了本段的主要意思。所以本题答案为C选项。
  42. According to the second paragraph, Jean-Louis Scherrer
  A. was very angry as he was losing money.
  B. was in a worse financial position than other couturiers.
  C. was one of the best-know couturiers.
  D. stopped producing haute couture dresses.
  专家解题:
  第一步:划出题干的信息词:Jean-Louis Scherrer。
  第二步:根据信息词回归原文,题目明确说到了根据第二段作答,第二段主要在描述Jean-Louis Scherrer这个人和他的团队感觉高级定制服装让他们更加入不敷出,最后一句明确提到了他的窘迫的经济现状…he and his team could barely feed their hungry families,甚至不能够养活自己了。
  第三步:比较分析几个选项,A选项说和其他高级定制女装行业的人相比,Jean-Louis Scherrer的经济状况更加窘迫(in a worse financial position),符合原文表述的意思,所以本题答案为A选项。
  43. The writer says that the outfit Jean-Louis Scherrer described
  A. was worth the price that was paid for it.
  B. cost more to make than it should have.
  C. was never sold to anyone.
  D. should have cost the customer more than it did.
  专家解题:
  第一步:划出题干的信息词:outfit,Jean-Louis Scherrer,described。
  第二步:根据信息词回归原文,本题还是回到第二段,本段中Jean-Louis Scherrer用了一些数字信息来算了一笔账,the couturier Jean-Louis Scherrer published of his costs. 接下来开始算成本和收入One outfit he described curtained over half a mile of gold thread. 1 8,000sequins(亮片), and had required hundreds of hours of hand—stitching in an atelier(制作室). 然后说到了,一件高级女装按照他们的制作方法和用材,应该要卖£50,000才合理,但是只卖了£35,000(A fair price would have been £50,000, but the couturier could only get £35,000 for it.)从这里可以看出他的意思是,这个衣服不应该才卖这么一点钱,价格应该更高才对,所以他才会损失很多钱。
  第三步:比较几个选项,D选项说他认为他所描述的这种服装应该让顾客掏更多钱(cost the customer more)才合理,符合原文表达的意思,所以本题答案为D选项。
  44. The writer says in Paragraph 4 that there is disagreement over
  A. the history of haute couture.
  B. the future of haute couture.
  C. the real costs of haute couture.
  D. the changes that need to be made in haute couture.
  专家解题:
  第一步:划出题干的信息词:disagreement。
  第二步:信息词回归原文,本题明确说到了根据第4段作答,disagreement的意思是争论,争议,本段开头出现了一个同义改写词argument,后面提到了双方的观点On one side are those who say that the business will die if it doesn't change.一方如果不改变的话,这个行业就会消亡,另一边说如果现在的方式太陈旧的话,这个行业也会消亡。所以他们争议的焦点就是在应对这种改变上面。
  第三步:分析几个选项,A选项说他们争论的焦点是这个行业的历史,B选项说是这个行业的未来,C选项说这个行业的真正成本,D选项说这个行业需要改变,出现了changes这个词,与原文相符,所以本题答案为D选项。
  45. What is the writer's tone toward haute couture business?
  A. Somewhat ironical
  B. Quite supportive.
  C. Fairly friendly.
  D. Rather indifferent.
  专家解题:
  第一步:本题问的是作者的语气(tone),其实也就是作者对这个高级定制女装行业的态度是持什么样的态度。
  第二步:我们首先重点去看文章的最后一段,最后一段作者说这些衣服都是全手工制造的,每一家都必须要雇20个人以上,每一年至少还要出75个新的设计。如此传统的运营模式。但是这最大的四家制造商,比香奈儿,迪奥,纪梵希等仅仅是把定制服装作为进入市场的一种工具而已,真正的利润获得,往往在其他其经营的其他方面。从这里可以看出,作者对于高级定制女装行业的运营模式,是持一种有点讽刺意味的。
  第三步:比较几个选项,A选项说的是有点讽刺,B选项说的是非常支持,C选项说的是相当友好,D选项说的是漠不关心。只有A选项符合作者的语气态度。所以本题答案为A选项。
  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-150-155164-1.html
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台