首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读理解 >

专家解题:2012年职称英语考试理工类C级阅读理解历年真题及答案解析1

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-08-31
    考题类型:阅读理解Graphene's Superstrength    Big technology comes intiny packages. New cell phones and personal computers get smaller every year,which means these electronics require even smaller components on the inside.Engineers are looking for creative ways to build these components, and they'veturned their eyes to graphene, a superthin material, made of carbon, that couldchange the future of electronics.    This year's Nobel Prizefor Physics has been awarded to Andre Geim and Kostya Novoselov from theUniversity of Manchester, UK. for the discovery of graphene. Graphene isn'tjust small, it's "the thinnest possible material in this world." saysNovoselov. He calls it a "wonder material." It's so thin that youwould need to stack about 25,000 sheets just to make a pile as thick as a pieceof ordinary white paper. If you were to hold a sheet of graphene in your fingers,you'd have no idea because you wouldn't be able to see it.    Carbon is one of the mostabundant elements in the universe. Every known kind of life contains carbon.Graphene is a sheet of carbon, but only one atom thick. You don't have to lookfar to find graphene—it's all around you.    If you want this high-techwonderstuff, all you need is a pencil, paper and a little adhesive tape. Usethe pencil to shade a small area on the paper, and then apply a small piece ofadhesive tape over the area. When you pull up the tape, you'11 see that itpulls up a thin layer of some of the shading from your pencil.That layer iscalled graphite, one of the softest minerals in the world.    Now stick the same pieceof tape on another sheet of paper and pull the tape up---there should be aneven thinner layer, this time left on the paper. Now imagine that you do thisover and over, until you get the thinnest possible layer of material on thepaper. This layer would be only one atom thick, and you wouldn't be able to seeit. Graphite is made of layers of graphene. So when you get to the thinnestpossible layer, you've found graphene.-31. What would change the future of electronics according toengineers?A. Personal computer.B. Big technology.C. Graphene.D. Creative ways.  专家解题:第一步:划出题干中的信息词,这道题的信息词是:the future of electronics,engineers。这道题目问的是根据工程师的认为,什么可能改变未来的电子产品?第二步:根据信息词回归原文,定位到第一段最后一句:Engineers are looking for creative ways to build these components,and they've turned their eyes to graphene, a superthin material, made ofcarbon, that could change the future of electronics. “Engineersare looking for creative ways to build these components,”工程师们正在寻求创新的方法来打造这些零件,是紧接该段前半部分的,也就是更小的零件,而剩下部分的意思是“工程师将眼光投向石墨烯,一种由碳原子组成的超薄材料,这种材料能够改变电子产品的未来。”由此可见,该题的正确答案应该选择C。32. Which of the following statements about graphene is true?A. It is visible to the human eye.B. It is possibly the thinnest material in the world.C. It can be used to make paper.D. Finding it demands time and money.  专家解题:第一步:这道题的题目没有可用的信息词,所以应该根据选项内容来确定答案。划出选项的信息词,A选项:human eye;B选项:thinnest material in the world;C选项:used tomake paper;D选项:time and money。第二步:借助顺序解题原则,我们优先从第二段的位置开始查读原文,第二段第二句就出现了相关信息: Graphene isn't just small, it's "the thinnest possiblematerial in this world." says Novoselov. 比较一下几个选项,B选项和原文内容非常相符,原文中的possible和B选项中的possibly为同义词,都表示可能的。原文和B选项都说了石墨烯可能是世界上最薄的材料(thinnest material)。所以本题答案选择B选项。33. The word “apply” in paragraph 4 could be used to replaced by A. push.B. find.C. collect.D. put.  专家解题:第一步:题目问的是第四段的apply可以被下面那个选项替代?第二步:通过查词典,可以找到apply的意思是“应用,运用,敷上”。同义词有“exercise, exploit, lay on, put on,”等。并且第四段apply所在的句子是“andthen apply a small piece of adhesive tape over the area.” “然后在这个区域上粘放一小块胶带”第三步:比较四个选项,选项A是推的意思,选项B是找的意思,选项C是收集的意思,选项D是放置的意思,从apply的同义词列表以及所在句子的意思,可以判断选项D的意思更符合,可以本题的正确答案是D。34. What does the writer tell in the last two paragraphs ?A. An easy way to find graphene.B. Significance of the discovery of graphene.C. Development of high-tech wonders.D. Possible applications of graphite.  专家解题:第一步:这道题要求根据最后两段来作答。问的是最后两段内容告诉我们什么?直接回到最后两段的位置查读原文信息。第二步:文章的最后两段告诉我们,用一张纸,一支铅笔和一片胶带就能找到石墨烯;无数层石墨烯构成石墨,当铅笔留在纸上的石墨被胶带剥离到最薄一层时,我们就得到了石墨烯。第三步:比较四个选项,A选项说的是:一种非常简单的找到石墨烯的方法。和最后两段讲解的内容是相符的。所以可以直接判断A选项为正确。本题答案选A。35. Graphene's super strength lies in the fact thatA. it is the thinnest layer of material on the paper.B. it can help to make electronic components smaller.C. it consists of graphite, one of the softest materials in theworld.D. it helps engineers to produce more sensitive electronic products.  专家解题:第一步:划出题干中的信息词,这道题的信息词是:Graphene's superstrength,也就是文章的标题,即题目问的是“石墨烯的力量在于____”。第二步:根据通常的写作模式,信息词既然和标题是一样的,那么点题的部分通常会出现在文章首尾部分,所以,我们通过看文章的首尾两段,以及每段的开头和结尾来找答案。在第一段中,我们就找到了答案。第一段说:“随着电子产品越来越小,需要更小的电子组件(components),而石墨烯作为最薄的材料可以帮助工程师实现这一目标。”这就是石墨烯力量所在。第三步:比较四个选项,原文中出现了even smaller components,change the future ofelectronics等关键信息,选项B说“它可以帮助制成更小的电子部件”。所以这道题的正确答案是B。      为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-150-155020-1.html
相关热词搜索 阅读理解 真题 英语考试
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台