首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读理解 >

专家解题:2013年职称英语考试理工类A级阅读理解历年真题及答案解析3

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-08-28
  考题类型:阅读理解
  Students Learn Better with Touch screen Desks
  Observe the criticisms of nearly any major public education system in the world, and a few of the many complaints are more or less universal. Technology moves faster than the education system. Teachers must teach at the pace of the slowest student rather than the fastest. And--particularly in the United States-grade school children as a group don't care much for, or excel at, mathematics. So it's heartening to learn that a new kind of "classroom of the future" shows promise at mitigating some of these problems, starting with that fundamental piece of classroom furniture: the desk.
  A UK study involving roughly 400 students, mostly aged 8-10 years, and a new generation of multi-touch, multi-user, computerized desktop surfaces is showing that over the last three years the technology has appreciably boosted students' math skills compared to peers learning the same material via the conventional paper-and-pencil method. How? Through collaboration, mostly, as well as by giving teachers better tools by which to micromanage individual students who need some extra instruction while allowing the rest of the class to continue moving forward.
  Traditional instruction still shows respectable efficacy at increasing students' fluency in mathematics, essentially through memorization and practice--dull, repetitive practice. But the researchers have concluded that these new touch screen desks boost both fluency and flexibility--the critical thinking skills that allow students to solve complex problems not simply through knowing formulas and devices, but by being able to figure out what there all problem is and the most effective means of stripping it down and solving it.
  One reason for this, the researchers say, is the multi-touch aspect of the technology. Students working in the next-gen classroom can work together at the same tabletop, each of them contributing and engaging with the problem as part of a group. Known as Synergy Net, the software uses computer vision systems that see in the infrared spectrum to distinguish between different touches on different parts of the surface, allowing students to access and use tools on the screen, move objects and visual aids around on their desktops, and otherwise physically interact with the numbers and information on their screens. By using these screens collaboratively, the researchers say, the students are to some extent teaching themselves as those with a stronger grasp on difficult concepts pull other students forward along with them.
  41. Which of the following statements is NOT true of the public education system?
  A. It does not catch up with the development of technology.
  B. Some similar complaints about it are heard in different countries.
  C. Teachers pay more attention to fast learners than slow learners.
  D. Many students are not good at learning mathematics.
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:NOT true,public education system。
  第二步:将信息词回归原文。本题回归至原文的第一段,即:Observe the criticisms of nearly any major public education system in the world, and a few of the many complaints are more or less universal. Technology moves faster than the education system. Teachers must teach at the pace of the slowest student rather than the fastest. And--particularly in the United States-grade school children as a group don't care much for, or excel at, mathematics.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干问的是:下列哪个关于public education system的陈述不正确?原文说差不多(more or less)全世界(universal)都对它有complaints,选项B说的是在不同国家(in different countries)都能听到(heard)对它的complaints,两者意思一致,排除选项B。原文说Technology发展的比education system更快(faster);原文说它追不上(not catch up with)technology的发展(development);两者意思一致,排除选项A。原文说Teachers必须(must)按学习慢(slowest student)而不是学习快的学生(fastest)的步调(pace)来教学(teach);选项C说teachers对学习快的学生(fast learners)比学习慢的学生(slow learners)的关注更多(more attention);两者意思不一致,所以本题的答案为选项C。
  42. What has been found after the new tech is employed?
  A. Students become less active in learning mathematics.
  B. Teachers are able to give individualized attention to students in need.
  C. Students show preference to the conventional paper-and pencil method.
  D. The gap between slow learners and fast learners gets more noticeable.
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:after,new tech,employed。
  第二步:根据顺序出题原则,将信息词回归原文。本题回归至原文的第二段,即:A UK study involving roughly 400 students, mostly aged 8-10 years, and a new generation of multi-touch, multi-user, computerized desktop surfaces is showing that over the last three years the technology has appreciably boosted students' math skills compared to peers learning the same material via the conventional paper-and-pencil method. How? Through collaboration, mostly, as well as by giving teachers better tools by which to micromanage individual students who need some extra instruction while allowing the rest of the class to continue moving forward.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干问的是:在应用(employed)new tech之后(after)发现(found)了什么?原文说的是a new generation of multi-touch, multi-user, computerized desktop surfaces(指代的就是new tech)显示(showing)比起(compared to)conventional paper-and-pencil method 的同龄人(peers),technology 明显促进了(appreciably boosted)students' math skills。Teachers对需要额外指导的(need some extra instruction)单个学生(individual students)提供细节管理(micromanage)。也就是B选项说的Teachers能给予(able to give)individualized attention(个性化指导) to students in need(有需要的学生)。所以本题的答案为选项B。
  43. What is the benefit student get from the new tech?
  A. It makes them more fluent in public speech.
  B. It offers them more flexibility in choosing courses.
  C. It is effective in helping them solve physical problems.
  D. It enables them to develop critical thinking ability.
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:benefit,new tech。
  第二步:根据顺序出题原则,将信息词回归原文。本题回归至原文的第三段,即:Traditional instruction still shows respectable efficacy at increasing students' fluency in mathematics, essentially through memorization and practice--dull, repetitive practice. But the researchers have concluded that these new touch screen desks boost both fluency and flexibility--the critical thinking skills that allow students to solve complex problems not simply through knowing formulas and devices, but by being able to figure out what there all problem is and the most effective means of stripping it down and solving it.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干问的是:从new tech中学生有什么受益(benefit)?原文说的是these new touch screen desks(指的是前文提到的new tech)促进了(boost)fluency和 flexibility,以及critical thinking skills。也就是选项D说的使他们(enables them,他们指代学生)形成了(develop)critical thinking。所以本题的答案为选项D。
  44. What happens when students are using the desktop of the new tech?
  A. Every student has an individual tabletop.
  B. The multi-touch function stimulates students.
  C. The software installed automatically identifies different users.
  D. Students use different tools to interact with each other.
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:happens,when,using the desktop。
  第二步:根据顺序出题原则,将信息词回归原文。本题回归至原文的第四段后半部分:Known as Synergy Net, the software uses computer vision systems that see in the infrared spectrum to distinguish between different touches on different parts of the surface, allowing students to access and use tools on the screen, move objects and visual aids around on their desktops, and otherwise physically interact with the numbers and information on their screens. By using these screens collaboratively, the researchers say, the students are to some extent teaching themselves as those with a stronger grasp on difficult concepts pull other students forward along with them.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干问的是:当students在using the desktop时发生了什么。原文说的是software能distinguish(识别)在屏幕(screen)不同位置的不同触碰(touches),也就是选项C说的software能自动识别(identifies)不同的用户(users)。所以本题的答案为选项C。
  45. How does the new tech work to improve student's mathematical learning?
  A. It enables them to work together.
  B. It helps fast learners to learn faster.
  C. It makes teacher's instruction unnecessary.
  D. It allows the whole class to learn at the same pace.
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:improve,student's mathematical learning。
  第二步:根据顺序出题原则,将信息词回归原文。本题回归至原文的第三段:Traditional instruction still shows respectable efficacy at increasing students' fluency in mathematics, essentially through memorization and practice--dull, repetitive practice. But the researchers have concluded that these new touch screen desks boost both fluency and flexibility--the critical thinking skills that allow students to solve complex problems not simply through knowing formulas and devices, but by being able to figure out what there all problem is and the most effective means of stripping it down and solving it.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干问的是:new tech是怎么促进(improve)学生的mathematical learning。根据信息词回归原文到第三段,首先讲的是traditional(传统的),然后出现一个but(但是),讲的是new touch screen desks 促进了(boost)的内容,并且出现了not……through……,but……(不是通过……,但是),可见答案应该是but之后的内容。对比四个选项,没有一个选项和该部分内容对应。但是发现第四段第一句表述为:One reason for this,其中this指代的就应该是答案范围内的内容,然后发现选项A的内容出现在第二个句子中,由此判定本题的答案为选项A。
  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-150-154504-1.html
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台