首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读理解 >

专家解题:2013年职称英语考试理工类A级阅读理解历年真题及答案解析1

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-08-28
  考题类型:阅读理解
  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。
  On the Trial of the Honey Badger
  On a recent field trip to the Kalahari Desert, a team of researchers learn a lot more about honey badgers. The team employed a local wildlife expert Kitso Khama to help them locate and follow the badgers across the desert. Their main aim was to study the badgers' movements and behavior as discreetly(谨慎地) as possible without frightening them away or causing them to change their natural behavior. They also planned to trap a few and study them close up before releasing them in view of the animal's reputation, this was something that even Khama was reluctant to do.
  "The problem with honey badgers is they are naturally curious animals, especially when they see something new," he says. "That, combined with their unpredictable nature, can be a dangerous mixture. If they sense you have food, for example, they won't be shy about coming right up to you for something to eat. They're actually quite sociable creatures around humans, but as soon as they feel they might be in danger, they can become extremely vicious(凶恶的). Fortunately this is rare, but it does happen."
  The research confirmed many things that were already known. As expected, honey badgers ate any creatures they could catch and kill. Even poisonous snakes, feared and avoided by most other animals, were not safe from them. The researchers were surprised, however, by the animal's fondness for local melons, probably because of their high water content. Preciously researchers thought that the animal got all of its liquid requirements from its prey(猎物). The team also learnt that, contrary to previous research findings, the badgers occasionally formed loose family groups. They were also able to confirm certain results from previous research, including the fact that female badgers never socialized with each other.
  Following some of the male badgers was a challenge, since they can cover large distances in a short space of time. Some hunting territories cover more than 500 square kilometers. Although they seem happy to share these territories with other males, they are occasional fights over an important food source, and male badgers can be as aggressive towards each other as they are towards other species.
  As the badgers became accustomed to the presence of people, it gave the team the chance to get up close to them without being the subject of the animal's curiosity-or sudden aggression. The badgers' eating patterns, which had been disrupted, returned to normal. It also allowed the team to observe more closely some of the other creatures that form working associations with the honey badger, as these seemed to adopt the badgers' relaxed attitude when near humans.
  31. Why did the wild life experts visit the Kalahari Desert?
  A. To find where honey badgers live.
  B. To observe how honey badgers behave.
  C. To catch some honey badgers for food.
  D. To find out why honey badgers have a bad reputation.
  专家解析:
  第一步:划出题干的信息词:wild life experts,Kalahari Desert。
  第二步:信息词回归原文,信息词出现在第一段,第三句写到了他们此行的目的:Their main aim(主要目的) was to study the badgers' movements and behavior as discreetly(谨慎地) as possible without frightening them away or causing them to change their natural behavior.
  第三步:对比原文和选项信息,原文说他们的目的是研究蜜獾的活动和行为(study the badgers' movements and behavior)。B选项说目的是去观察蜜獾是如何行动、表现的(how honey badgers behave),和原文的意思一致,所以本题答案为B选项。
  32. What does Kitso Khama say about honey badgers?
  A. They show interest in things they are not familiar with.
  B. They are always looking for food.
  C. They do not enjoy human company.
  D. It is common for them to attack people.
  专家解析:
  第一步:划出题干的信息词:Kitso Khama,say。
  第二步:信息词回归原文,本题问的是Kitso Khama 这个人说了什么,而这个人名在第一段就出现了,后面都是围绕他的研究来展开文章的。提问说了什么,那么我们应该重点区找含有引号的地方,引号部分一般都是引用某个人说的话,在第二段第一句说到"The problem with honey badgers is they are naturally curious animals, especially when they see something new," he says.
  第三步:对比原文和选项信息,原文中Kitso Khama这个人说到,蜜獾是一种天生的好奇心很重的动物(naturally curious animals),特别是当他们看到新奇的东西(something new)的时候。选项当中,A选项说到了蜜獾通常对他们不熟悉的事物(things they are not familiar with)表现出兴趣,符合原文表述的意思。not familiar和原文中的something new是同义改写,所以本题答案为A选项。
  33. What did the team find out about honey badgers?
  A. There were some creatures they did not eat.
  B. They were afraid of poisonous creatures.
  C. They may get some of the water they needed from fruit.
  D. Female badgers did not mix with male badgers.
  专家解析:
  第一步:划出题干的信息词:team,find。题目问这个研究团队发现了什么?这个提问非常广,所以我们需要利用选项信息进行辅助回归,以排除错误答案。A选项:creatures,eat,B选项:poisonous creatures,D选项Female,male,C选项:water,fruit。
  第二步:信息词回归原文,A选项回归到第三段第二句As expected, honey badgers ate any creatures they could catch and kill.原文中说蜜獾会吃掉任何他们逮到的生物。A选项说有一些他们是不吃的,这和原文是相反的,所以错误。B选项定位到第三句Even poisonous snakes, feared and avoided by most other animals, were not safe from them.原文说即便是对其他动物来说怕得躲都来不及的毒蛇,对蜜獾来说,这些毒蛇也会觉得不安全。说明蜜獾并不害怕毒蛇。B选项说他们害怕有毒的生物,和原文表达的意思也是相反的,所以错误。D选项定位到第三段最后一句the fact that female badgers never socialized with each other.说母的蜜獾之间从来不会进行互相活动。D选项说的是母蜜獾和公蜜獾之间不会互相活动,和原文不符,也是错误。C选项回归到第三段第四句:The researchers were surprised, however, by the animal's fondness for local melons, probably because of their high water content.原文说这些蜜獾喜欢当地的甜瓜之类的东西,因为他们富含水分。C选项说他们会从一些水果当中获取水分,符合原文表述的意思,所以正确。本题答案为C选项。
  34. Which of the following is a typical feature of male badgers?
  A. They don't run very quickly.
  B. They hunt over a very large area.
  C. They defend their territory from other badgers.
  D. They are more aggressive than females.
  专家解析:
  第一步:划出题干的信息词:typical feature,male。
  第二步:信息词回归原文,定位到第四段第一句:Following some of the male badgers was a challenge, since they can cover large distances in a short space of time.
  第三步:对比原文和选项信息,原文中说到了要跟着公蜜獾是一个挑战,因为他们可以在短时间内跑很远很宽的距离。比较选项,B选项说他们的觅食范围,活动范围很广,符合原文表述的意思。当中的large area和large distances为同义改写,本题答案为B选项。
  35. What happened when honey badgers got used to humans around them?
  A. They lost interest in people.
  B. They became less aggressive towards other creatures.
  C. They started eating more.
  D. Other animals started working with them.
  专家解析:
  第一步:划出题干的信息词:got used,humans。
  第二步:信息词回归原文,定位到最后一段第一句As the badgers became accustomed to the presence of people, it gave the team the to get up close to them without being the subject of the animal's curiosity-or sudden aggression.题目中got used to humans around them意思是习惯了周围有人,和句子中的became accustomed to the presence of people为同义改写。
  第三步:对比原文和选项信息,原文是说当他们习惯了周围的人类的时候,他们就再没有好奇心了(without … animal's curiosity),A选项说他们就对人们失去了兴趣(lost interest),符合原文表述的意思,正确,所以本题答案为A选项。
  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-150-154495-1.html
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台