首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 概括大意与完成句子 >

专家解题:2013年职称英语考试综合类C级概括大意与完成句子真题及答案解析2

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-09-01
  考题类型:概括大意与完成句子
  Pedestrians Only
  1    The concept of traffic-free shopping areas goes back a long time. During the Middle Ages, traffic-free shopping areas were built in Middle Eastern countries to allow people to shop in comfort and, more importantly, safety. As far back as 2,000 years ago, road traffic was banned from central Rome during the day to allow for the free movement of pedestrians(行人), and was only allowed in at night when shops and markets had closed for the day. In most other cities, however, pedestrians were forced to share the streets with horses, coaches and, later, with cars and other motorised vehicles.
  2     The modern, traffic-free shopping street was born in Europe in the 1960s, when both city populations and car ownership increased rapidly. Dirty gases from cars and the risks involved in crossing the road were beginning to make shopping an unpleasant and dangerous experience. Many believed the time was right for experimenting with car-free streets, and shopping areas seemed the best place to start.
  3     At first, there was resistance from shopkeepers. They believed that such a move would be bad for business. They argued that people would avoid streets if they were unable to get to them in their cars. When the first streets in Europe were closed to traffic, there were even noisy demonstrations, as many shopkeepers predicted they would lose customers.
  4     However, research carried out afterwards in several European cities revealed some unexpected statistics. In Munich, Cologne and Hamburg, visitors to shopping areas increased by 50 percent. On Copenhagen's main shopping street, shopkeepers reported sales increases of 25-40 percent. Shopkeepers in Minneapolis, the USA, were so impressed when they learnt this that they even offered to pay for the construction and maintenance costs of their own traffic- free streets.
  5    With the arrival of the traffic-free shopping street, many shops, especially those selling things like clothes, food and smaller luxury items, prospered. Unfortunately, it wasn't good news for everyone, as shops selling furniture and larger electrical appliances (电器) actually saw their sales drop. Many of these were forced to move elsewhere, away from the city centre.
  27. Traffic-free shopping streets first developed in______
  A. customers
  B. pedestrians
  C. furniture sellers
  D. Middle Eastern countries
  E. a bad experience
  F. North America
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:Traffic-free,first。
  第二步:信息词回归原文,定位到第一段第二句:During the Middle Ages, traffic-free shopping areas were built in Middle Eastern countries to allow people to shop in comfort and, more importantly, safety.
  第三步:对比题干和原文信息,原文说步行街最早出现在中东国家(Middle Eastern countries),选项中D选项符合原文表述,所以本题答案为D选项。
  28. In the 1960s, dirty gases from cars made shopping______
  A. customers
  B. pedestrians
  C. furniture sellers
  D. Middle Eastern countries
  E. a bad experience
  F. North America
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:1960s,dirty gases。
  第二步:信息词回归原文,1960s出现在第二段第一句,第二句出现了dirty gases:Dirty gases from cars and the risks involved in crossing the road were beginning to make shopping an unpleasant and dangerous experience.
  第三步:对比题干和原文信息,原文说汽车排出的废气,以及横穿马路带来的危险让商家觉得非常的不舒服和危险(unpleasant and dangerous)。比较几个选项,E选项说a bad experience,一种很糟糕的经历,都出现了experience这个词,不舒服和危险(unpleasant and dangerous)和bad在这里是同义改写,表示很糟糕。所以本题答案选择E选项。
  29. Shopkeepers mistakenly believed that car-free streets would keep away______
  A. customers
  B. pedestrians
  C. furniture sellers
  D. Middle Eastern countries
  E. a bad experience
  F. North America
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:Shopkeepers ,car-free streets。
  第二步:信息词回归原文,定位到第三段最后一句:as many shopkeepers predicted they would lose customers.
  第三步:对比题干和原文信息,原文中说一开始,许多商家认为步行街会让他们失去顾客(lose customers)。题干中有keep away,表示“使……远离”。比较几个选项,失去顾客,意思也就是使顾客远离他们的商铺,所以A选项符合原文表述,本题答案为A选项。
  30. The arrival of the traffic-free shopping street made many ______ lose their business.
  A. customers
  B. pedestrians
  C. furniture sellers
  D. Middle Eastern countries
  E. a bad experience
  F. North America
  专家解题:
  第一步:划出题干中的信息词:arrival of the traffic-free shopping street
  第二步:信息词回归原文,信息词出现在第五段第一句,第二句讲到了步行街给另外一些人带来的坏处:Unfortunately(不幸的是), it wasn't good news for everyone, as shops selling furniture and larger electrical appliances (电器) actually saw their sales drop.
  第三步:对比题干和原文信息,原文中说那些卖家具的和大型电器的商家,他们的营业额就大幅下降了(sales drop)。比较几个选项,C选项furniture sellers和句中的shops selling furniture是一个意思,符合原文表述,本题答案为C选项。
  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-149-155341-1.html
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台