首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 概括大意与完成句子 >

专家解题:2012年职称英语考试综合类C级概括大意与完成句子真题及答案解析2

来源: 发布时间:2014-09-01
  考题类型:概括大意与完成句子               Who Built Giza’s Pyramids(金字塔)?1    For centuries, thepyramids of Gizahave been timeless symbols of Egyptian culture. But who actually built them?For years, we did not know for sure. But archeologists(考古学家)recently discovered an ancientvillage near the pyramids. Close by, there was also a cemetery(墓地)where pyramid builders wereburied. From studying these places, archeologists can now confirm that thepyramids were not built by slaves or foreigners. Ordinary Egyptians built them.2    It took about eightyyears to build the pyramids. According to archeologists, about 20,000-30,000people were involved in completing the task. The workers had different roles.Some dug up the rock, some moved it, and some shaped it into blocks. Peoplealso worked on different teams, each with its own name. On a wall in Khufu'sGreat Pyramid, for example, a group of workers wrote "Friends ofKhufu." Teams often competed to do a job faster.3    Life for these workerswas hard. "We can see that in their skeletons(骨架),” says Azza Mohamed Sarry El-Din, a scientist studying bodies foundin the cemetery. The bones show signs of arthritis(关节炎), which developed from carryingheavy things for a long time. Archeologists have also found many femaleskeletons in the village and cemetery. The damage to their bones is similar tothe men's. Their lives may have been even tougher: male workers lived to age40-45, but women to only 30-35. However, workers usually had enough food, andthey also had medical care if they got sick or hurt.4    The work was challenging,but laborers were proud of their work. "lt's because they were not justbuilding the tomb of their king," says Egyptian archeologist Zahi Hawass.“They were building Egypt.It was a national project, and everyone was a participant.”-27. The pyramids of Gizawere built___A. of their kingB. from taking heavy thingsC. on different teamsD. by foreignersE. of their workF. by ordinary Egyptians  专家解题:第一步:这道题采取查读法,首先划出题干的信息词,题干的信息词是:pyramidsof Giza.第二步:接下来将信息词回归原文,信息词出现在原文的第一段最后一句,也就是:archeologists can now confirm that the pyramids were not built byslaves or foreigners. Ordinary Egyptians built them.第三步:最后对比信息,原文中出现了F选项的ordinary Egyptians,所以本题的正确答案为F。28. To build the pyramids, the workers had different roles andworkedA. of their kingB. from taking heavy thingsC. on different teamsD. by foreignersE. of their workF. by ordinary Egyptians  专家解题:第一步:这道题是细节题中的成分补全题,所以我们采用弥补成分的方式解题。题干的信息词是:workers, different roles。第二步:我们将信息词回归原文,原文中出现信息词的句子是:Theworkers had different roles. Some dug up the rock, some moved it, and someshaped it into blocks. People also worked on different teams, each with its ownname. 原文中worked后面的different teams极有可能是本题的正确答案。第三步:最后看选项,选项中C选项为different teams,所以本题的正确答案为C。29. Both men and women workers suffered from arthritis whichdevelopedA. of their kingB. from taking heavy thingsC. on different teamsD. by foreignersE. of their workF. by ordinary Egyptians  专家解题:第一步:这道题是细节题中的成分补全题,所以我们采用弥补成分的方式解题。题干的信息词是:men and women,arthritis。第二步:我们将信息词回归原文,原文中出现信息词的句子是:Thebones show signs of arthritis(关节炎), which developed from carrying heavy things for a long time. 原文中developed后面的from carrying heavy things极有可能是本题的正确答案。第三步:最后对比信息,原文中B选项是from taking heavy things,所以本题的正确答案为B。30. The pyramid builders were proudA. of their kingB. from taking heavy thingsC. on different teamsD. by foreignersE. of their workF. by ordinary Egyptians  专家解题:第一步:这道题是细节题中的成分补全题,所以我们采用弥补成分的方式解题。题干的信息词是:pyramid builders。第二步:我们将信息词回归原文,原文中出现信息词的句子是:butlaborers were proud of their work.原文中proud后面的of theirwork极有可能是本题的正确答案。第三步:最后对比信息,原文中E选项是of their work,所以本题的正确答案为E。  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-149-155278-1.html
相关热词搜索 综合类 真题 英语考试
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台