首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 概括大意与完成句子 >

专家解题:2012年职称英语考试综合类A级概括大意与完成句子真题及答案解析1

来源: 发布时间:2014-09-01
  考题类型:概括大意与完成句子                     Howtechnology pushes down price1    Prices have fallen in thefood business because of advances in food production and distributiontechnology. Consumers have benefited greatly from those advances. People whopredicted that the world would run out of food were wrong. We are producingmore and more food with less and less capital. Food is therefore more plentifuland cheaper than it has ever been. Spending on food compared with other goodshas fallen for many years, and continues to drop.2    Supermarkets have helpedpush down prices mainly because of their scale. Like any big business, they caninvest in IT systems that make them efficient. And their size allows them tobuy in bulk. As supermarkets get bigger, the prices get lower.3    Huge retail companiessuch as Wal-Mart have tremendous power and they can put pressure on producersto cut their margins. As a result, some producers have had to make cuts. Inrecent years, Unilever has cut its workforce by 33,000 t0 245,000 and droppedlots of its minor brands as part of its "path to growth" strategy.Cadbury has shut nearly 20 per cent of its 133 factories and cut 10 per cent ofits 55,000 global workforce. These cuts help keep costs down, and the price offood stays low.4    Does cheap food makepeople unhealthy? Cheap food may encourage people to eat more. Food companiescertainly think that giving people more food for their money makes them buymore. Giving people bigger portions is an easy way of making them feel theyhave got a better deal. That is why portions have got larger and larger. In America, softdrinks came in 80z (225g)cans in the past, then 120z (350g),and now come in 200z (550g)cans.1f a companycan sell you an 80z portion for $7, they can sell you a 120z portion for $8.The only extra cost to the company is the food, which probably costs 25 cents.5    Now companies are underpressure to stop selling bigger portions for less money. But it is hard tochange the trend.-23. Paragraph 1______A. Technology helps reduce food pricesB. Bigger supermarkets offer lower pricesC. Chain stores provide better serviceD. Food comes cheaper in larger portionsE. Huge retailers force producers to cut costsF. Consumers like supermarkets  专家解题:第一步:划出各个选项的中心词。A选项Technology;B选项:Bigger supermarkets,lower prices;C选项:Chainstores;D选项:Food,larger portions;E选项:Huge retailers,cut costs;F选项:Consumers,supermarkets;第二步:找出段落的中心句。段落的中心句是第一句:Prices havefallen in the food business because of advances in food production anddistribution technology.比较六个选项,A选项里面的technology一词出现在中心句里面,所以本题答案为A选项24. Paragraph 2______A. Technology helps reduce food pricesB. Bigger supermarkets offer lower pricesC. Chain stores provide better serviceD. Food comes cheaper in larger portionsE. Huge retailers force producers to cut costsF. Consumers like supermarkets  专家解题:第一步:找出第二段的段落中心句,本段中心句为第一句:Supermarkets have helped push down prices mainly because of their scale.选项当中出现supermarkets的有B选项和F选项,再看本段的最后一句:Assupermarkets get bigger, the prices get lower. B选项出现了lower prices,由此可以确定B选项为本题的答案。25. Paragraph 3______A. Technology helps reduce food pricesB. Bigger supermarkets offer lower pricesC. Chain stores provide better serviceD. Food comes cheaper in larger portionsE. Huge retailers force producers to cut costsF. Consumers like supermarkets  专家解题:第一步:找出第三段的段落中心句,本段中心句为第一句:Hugeretail companies such as Wal-Mart have tremendous power and they can putpressure on producers to cut their margins.比较几个选项,E选项出现了类似表达:Hugeretailers,原文当中的retail(零售)和选项当中的retailers属于典型的使用同一个核心词,仅改变了词性。由此可以确定本题答案选择E选项。26. Paragraph 4______A. Technology helps reduce food pricesB. Bigger supermarkets offer lower pricesC. Chain stores provide better serviceD. Food comes cheaper in larger portionsE. Huge retailers force producers to cut costsF. Consumers like supermarkets  专家解题:第一步:找出第四段的段落中心句,本段中心句为第四句:Givingpeople bigger portions is an easy way of making them feel they have got abetter deal.比较几个选项,D选项出现了portions这个词,所以这道题的答案选择D选项。  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-149-155174-1.html
相关热词搜索 综合类 真题 英语考试
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台