首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读判断 >

专家解题:2012年职称英语考试综合类B级阅读判断历年真题及答案解析

来源: 发布时间:2014-09-01
  考题类型:阅读判断          Brotherly Love    Adidas and Puma have beentwo of the biggest names in sports shoe manufacturing for over half a century.    Since 1928 they havesupplied shoes for Olympic athletes, World Cup-winning football heroes,Muhammad Ali, hip hop stars and rock musicians famous all over the world. Butthe story of these two companies begins in one house in the town of Herzogenaurach, Germany.    Adolph and Rudolph Dasslerwere the sons of a shoemaker. They loved sport but complained that they couldnever find comfortable shoes to play in. Rudolph always said, 'You cannot playsports wearing shoes that you'd walk around town with.' So they started makingtheir own. In 1920 Adolph made the first pair of athletics shoes with spikes(钉),produced on the Dasslers'kitchen table.    On lst July 1924 theyformed a shoe company, Dassler Brothers Ltd and they worked together for manyyears. The company became successful and it provided the shoes for Germany'sathletes at the 1928 and 1932 Olympic Games.    But in 1948 the brothersargued. No one knows exactly what happened, but family members have suggestedthat the argument was about money or women. The result was that Adolph left thecompany. His nickname was Adi, and using this and the first three letters ofthe family name, Dassler, he founded Adidas.    Rudolph relocated acrossthe River Aurach and founded his own company too. At first he wanted to call itRuda, but eventually he called it Puma, after the wild cat. The famous Puma logoof the jumping cat has hardly changed since.    After the big split of1948 Adolph and Rudolph never spoke to each other again and their companieshave now been in competition for over sixty years. Both companies were for manyyears the market leaders, though Adidas has always been more successful thanPuma. A hip hop group, Run DMC, has even written a song called "MyAdidas" and in 2005 Adidas bought Reebok, another big sports shoe company.    The terrible familyargument should really be forgotten, but ever since it happened, over sixtyyears ago, the town has been split into two. Even now, some Adidas employeesand Puma employees don't talk to each other.-16. Adidas and Puma began to make shoes at the end of 19th century.A. Right         B. Wrong        C. Not mentioned 第一步:划出题干中的信息词:Adidas and Puma,19th century。第二步:根据信息词回归原文定位到第二段第一句:Since 1928they have supplied shoes for Olympic athletes, World Cup-winning footballheroes, Muhammad Ali, hip hop stars and rock musicians famous all over theworld.这里Since 1928后面的they指代的也就是第一段里面提到的Adidas and Puma,也是我们这道题的其中一个信息词。第三步:对比题干和原文信息,原文中说的是从1928年开始的做鞋子的(Since 1928),根据我们的尝试,1928年应该是20(20th)世纪。而不是19世纪(19th century),题干中说的是19th century。明显和原文信息不相符,所以判断为错误,这道题的答案为B选项。17. The brothers' father was a ball maker.A. Right         B. Wrong        C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:brothers' father,ball maker。第二步:根据信息词回归原文定位到第三段第一句:Adolph andRudolph Dassler were the sons of a shoemaker.题干中的The brothers指代的就是原文提到的Adolph and Rudolph Dassler两兄弟。第三步:对比题干和原文信息,原文中明确说了Adolph andRudolph Dassler这两兄弟的父亲是一个制作鞋子的人(shoemaker),题干中说的是制作球的人(ball maker)。原文信息和题干信息明显不相符,所以判断为错误,这道题的答案选择B选项。18. The brothers make shoes at home.A. Right         B. Wrong        C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:brothers,make shoes at home。题干很短,我们直接把这个题干作为信息词都可以。第二步:根据信息词回归原文定位到第三段最后一句:In 1920Adolph made the first pair of athletics shoes with spikes(钉),produced on the Dasslers'kitchen table.第三步:对比题干和原文信息,原文中说了,这俩兄弟喜爱运动,却苦恼没有一双合适的鞋子,所以他们开始自己做鞋子。在1920年,Adolph在他们家厨房的桌子上(kitchen table)做出来第一双鞋子。题目说的是他们在家自己做鞋子,厨房当然也是家的一部分,所以原文和题目表达的意思是一致的,判断为正确,这道题的答案选择A选项。19. The brothers argued about the shoes.A. Right         B. Wrong        C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:argued about the shoes。前面几个题目都提到了The brothers(这俩兄弟),也就是Adolph and Rudolph Dassler,所以也就没必要再拿这个词当做信息词了。把句子的后面部分划起来作为信息词。第二步:根据信息词回归原文定位到第五段第1、2句:But in 1948 the brothers argued. No one knows exactly what happened,but family members have suggested that the argument was about money or women. 第三步:对比题干和原文信息,原文说他们本来一开始在一起做鞋子挺成功的,但是在1948年俩兄弟开始吵起来了(argued),没有人确切知道他们吵架的原因是什么,但是他们的家人暗示他们是在为金钱或者女人争吵(the argument was about money or women)。题目说的是他们是在为鞋子争吵(argued about the shoes)。原文和题干表达的内容不相符,判断为错误,所以这道题的答案选择B选项。20. The brothers decided to start their separate companies afterargument.A. Right         B. Wrong        C. Not mention  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:start their separatecompanies,argument。第二步:根据信息词回归原文定位到第五段第3、4句:The result was that Adolph left the company. His nickname was Adi,and using this and the first three letters of the family name, Dassler, hefounded Adidas.以及第六段的第一句Rudolphrelocated across the River Aurach and founded his own company too.第三步:对比题干和原文信息,前面一个题目也提到了他们的争吵(argument),争吵的结果(The result)就是Adolph离开(left)了他们俩成立的公司。由于自己的昵称是Adi,再结合自己的姓氏Dassler,他成立了Adidas公司(he founded Adidas)。而另一边呢,Rudolph也成立了自己的公司(founded his own companytoo)。题目说的是在争吵过后,这俩兄弟觉得各自成立自己的公司发展事业(start their separate companies)。和原文表达的意思是一致的,判断为正确,这道题的答案选择A选项。21. Nike makes more shoes than Adidas.A. Right         B. Wrong        C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:Nike,more shoes than Adidas。第二步:根据信息词回归原文,在原文中没有找到任何关于Nike的信息。本文讲的就是Adidas and Puma这两个品牌的故事,和Nike没有任何关系,这里属于强行拿一个不相干的信息来做比较,判断为未提及,所以这道题的答案选择C选项。22. People in town have forgotten their argument.A. Right         B. Wrong        C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:People in town,forgotten their argument。第二步:根据信息词回归原文定位到最后一段:The terriblefamily argument should really be forgotten, but ever since it happened, oversixty years ago, the town has been split into two. Even now, some Adidasemployees and Puma employees don't talk to each other.第三步:对比题干和原文信息,原文说的是这俩兄弟的争吵到现在都没有被忘记(forgotten),直到现在两个公司的雇员都不会和对方讲话。题目说的是他们俩的争吵已经被遗忘了,和原文信息不相符,判断为错误,所以本题答案选择B选项。  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-148-155223-1.html
相关热词搜索 综合类 真题 英语考试
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台