首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读判断 >

专家解题:2012年职称英语考试综合类A级阅读判断历年真题及答案解析

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-09-01
  考题类型:阅读判断                        InSports, Red is the Winning Color    When opponents of a gameare equally matched, the team dressed in red is more likely to win, accordingto a new study.    British anthropologistsRussell Hill and Robert Barton of the University of Durham reached thatconclusion by studying the outcomes of one-on-one boxing, tae kwon do,Greco-Roman-wresting, and freestyle-wrestling matches at the 2004 SummerOlympics in Athens, Greece.    In each event Olympicstaff randomly assigned red or blue clothing or body protection to competitors.When otherwise equally matched with their opponent in fitness and skill,athletes wearing red were more likely to win. ”Where there was a large pointdifference—presumably because one athlete was far superior to the other—colorhad no effect on the outcome,” Barton said.    "Where there was asmall point difference, the effect of color was sufficient to tip thebalance." Joanna Setchell, a primate(灵长目) researcher at the University of Cambridge in England, has foundsimilar results in nature. Her work with the large African monkeys known asmandrills shows that red coloration gives males an advantage when it comes tomating. The finding that red also has an advantage in human sporting eventsdoes not surprise her, adding that "the idea of the study is veryclever."    Hill and Barton got theidea for their study out of a mutual interest in the evolution of sexualsignals in primates—"red seems to be the color, across species, thatsignals male dominance and testosterone levels," Barton said. For example,studies by Setchell, the Cambridge primate researcher, show that dominant malemandrills have increased red coloration in their faces and rumps(臀部). In another study by otherscientists shows that red plastic rings experimentally placed on the legs ofmale zebra finches(斑胸草雀), which increase the birds' success in finding a mate. Barton saidhe and Hill speculated some speculated that "there might be a similareffect in humans. Hill and Barton found their answer by viewing Olympiccompetitors in the ring, on the mat, and in the field. “ Across a range ofsports, we find that wearing red is consistently associated with a higherprobability of winning,” the researchers write.    Barton adds that thisdiscovery of red’s advantage might lead to new regulations on sports uniforms.In the Olympic matches he studied, for example, it is possible that some medalwinners may have an unintended advantage---their clothing!-16. Both Hill and Barton wanted to find out if color affects theoutcome of sports matched.A. Right   B. Wrong   C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:Hill and Barton,outcome of sports matched。第二步:信息词回归原文:They (Hill and Barton) …reached the conclusion by studyingthe outcomes of boxing…第三步:对比题干和原文信息,The outcomes 回应上文中提到的“the team dressed in red ismore likely to win”原文当中说到了这两个人对于颜色在比赛中的突出表现都很感兴趣,所以做了研究。所以答案为A(Right).17. Hill and Barton are both interested in primates.A. Right   B. Wrong   C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:primates,由于第一题选用了Hill and Barton,在回归原文的时候也发现这两个人名在文章当中出现的比较普遍,所以这个就不再使用作为信息词了。第二步:信息词回归原文:Hill and Barton got theidea for the study from a mutual interest in primates.第三步:对比题干和原文信息,原文说的是Hill 和 Barton都对灵长类动物(primates)感兴趣,和题目的表述是一致的,所以这道题的答案选择A选项。18. Male mandrills use yellow coloration to attract a mate.A. Right   B. Wrong   C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:Male mandrills,yellow coloration,mate。第二步:信息词回归原文:Red coloration givesmales an advantage when it comes to mating.第三步:对比题干和原文信息,原文说的是,红颜色(Redcoloration)给雄性动物交配优势,原文当中说的是黄颜色(yellow coloration),原文和题目信息不符,所以这道题的答案选择B选项。19. Red is not an advantage for zebra finches.A. Right   B. Wrong   C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:Red,an advantage,zebra finches。第二步:信息词回归原文:Scientists put redplastic rings on the legs of male Zebra females, which increased the bird’s success in finding a mate.第三步:对比题干和原文信息,原文说的是红色提高(increased)了Zebra females的成功,这说明red对于Zebra females就是一个优势an advantage,原文说的是not an advantage,刚好相反了,所以本题的答案选择A选项。20. The red plastic rings were left on the finches permanently.A. Right   B. Wrong   C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:red plastic rings,finches。第二步:信息词回归原文:第五段中间这两句提到了信息词 Inanother study by other scientists shows that red plastic rings experimentallyplaced on the legs of male zebra finches(斑胸草雀), which increase the birds' success in finding a mate.说的是在有一个实验中把红色塑料环(red plastic rings)放在斑胸草雀(finches)身上,但是并没有说是一直把这个环永久地(permanently)放在草雀身上了。这个信息则没有提到,至于后面实验完了以后是不是把这个红色塑料环拿下来了,我们也不知道。所以这道题属于未提及,答案为C选项。21. Hill and Barton believe athletes in red are more likely to win.A. Right   B. Wrong   C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:athletes,more likely to win。第二步:信息词回归原文:Across a range ofsports, we find that wearing red is consistently associated with a higherprobability of winning.第三步:对比题干和原文信息,原文说的是穿红色有更高的可能性获胜,ahigher probability of winning,这和题干当中的more likely to win属于同义改写,所以这道题答案选择A选项。22. Many athletes oppose the new regulations on sports uniforms.A. Right   B. Wrong   C. Not mentioned  专家解题:第一步:划出题干中的信息词:new regulations,sports uniforms。第二步:信息词回归原文:the discovery of red’s advantage might lead to newregulations on sports uniforms.第三步:对比题干和原文信息,原文说了这个发现怎么怎么样,但没有说运动员是否反对或者支持这个理论,至于运动员有没有反对或支持这个结论我们是不知道的,从原文里面也看不出来。所以这道题为未提及。  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-148-155165-1.html
相关热词搜索 综合类 真题 英语考试
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台