首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读判断 >

专家解题:2012年职称英语考试理工类A级阅读判断历年真题及答案解析

来源: 发布时间:2014-08-29
  考题类型:阅读判断
  
Europa's Watery Underworld    Europa, one of Jupiter's63 known moons, looks bright and icy on the surface. But appearances can bedeceiving: Miles within its cracked, cold shell, Europa probably hides giantpools of liquid water. Where scientists find liquid water, they hope to findlife as well.    Since we can't go divinginto Europa's depths just yet, scientists instead have to investigate themoon's surface for clues to what lies beneath. In a new study, scientistsinvestigated one group of strange ice patterns on Europa and concluded that theformations mark the top of an underground pool that holds as much water as theUS Great Lakes.    Pictures of Europa, whichis slightly smaller than Earth’s moon, clearly show a tangled(错综复杂的), icy mishmash(混合物) of lines and cracks known as “chaos terrains.(混乱地形)” These chaotic places cover more than half of Europa. For more than10 years, scientists have wondered what causes the formations. The new studysuggests that they arise from the mixing of vast underground stores of liquidwater with icy material near the surface.    For scientists who suspectthat Europa also may be hiding life beneath its icy surface, the news about thenew lake is exciting.    “It would be great ifthese lakes harbored life,” Britney Schmidt, a scientist at the University of Texasat Austin whoworked on the study, told the Science News. “But even if they didn't, they saythat Europa is doing something interesting and active right now.”    Schmidt and her colleagueswanted to know how chaos terrains form. Since they couldn't rocket to Europa tosee for themselves, they searched for similar formations here on Earth. Theystudied collapsed ice shelves in Antarctica and icy caps on volcanoes in Iceland. Thosefeatures on Earth formed when liquid water mixed with ice. The scientists nowsuspect something similar might be happening on Europa: that as water and iceof different temperatures mingle and shift, the surface fractures. This wouldexplain the jumbled(混乱的)ice sculptures.    “Fracturing catastrophically(灾难性的)disrupts the ice in the sameway that it causes ice shelves to collapse on Earth,” Schmidt told Science News. She andher team found that the process could be causing chaos terrains to form quicklyon Europa.    The new study suggeststhat on this moon, elements such as oxygen from the surface blend with the deepbodies of water. That mixture may create an environment that supports life.- 16. The liquid water of an underground pool of Europa is estimatedto be as much as that of the US Great lakes. A. Right       B. Wrong      C. Not mentioned  专家解题:
第一步:划出题干中的信息词:liquid water,underground pool,US Great lakes。第二步:信息词回归原文,liquid water出现在第一段,特殊信息词US Great lakes和信息词underground pool都出现在第二段,定位到第二段最后一句:concluded thatthe formations mark the top of an underground pool that holds as much water asthe US Great Lakes.第三步:对比题干和原文信息,原文中的water就是指第一段中提到的liquid water,明确说到了as much water as the US GreatLakes,和原文信息一致。所以本题答案选择A选项。17. The strange ice patterns on Europa are formed as a result of asudden collapse of the underground water pool.A. Right       B. Wrong      C. Not mentioned  专家解题:
第一步:划出题干中的信息词:strange ice patterns,sudden collapse of the undergroundwater pool。第二步:信息词回归原文,定位到第三段最后一句:The new studysuggests that they arise from the mixing of vast underground stores of liquidwater with icy material near the surface.第三步:对比题干和原文信息,原文中说这种奇怪的冰层结构(strange ice patterns)是由于长时间的大面积地下水和冰互相混合作用形成的,并不是由于地下水库突然坍塌造成的,这属于细节信息上的不对应。所以本题答案选择B选项。 18. Europa is the most recently discovered one among Jupiter’s 63known moons.A. Right       B. Wrong      C. Not mentioned  专家解题: 第一步:划出题干中的信息词:Jupiter’s 63 known moons。第二步:信息词回归原文,信息词出现在第一段第一句:Europa, oneof Jupiter's 63 known moons, looks bright and icy on the surface.第三步:对比题干和原文信息,原文中只提到了Europa是已知的Jupiter的63个卫星之一,并没有说这个是最近才发现的(most recently discovered)。至于Europa是何时发现的,原文中并没有提到。属于无中生有,所以这道题的答案为C选项。19. The size of Europa is a bit larger than that of Earth’s moon.A. Right       B. Wrong      C. Not mentioned  专家解题:
第一步:划出题干中的信息词:size,larger,Earth’s moon。第二步:根据信息词回归原文,定位到第三段第一句:Pictures ofEuropa, which is slightly smaller than Earth’s moon, clearly show a tangled(错综复杂的), icy mishmash(混合物) of lines第三步:对比题干和原文信息,原文中明确说到的是Europa要比地球的卫星(月球)更小(slightly smaller),而题目说的是更大(a bit larger),刚好和原文相反了。所以本题答案为B选项。20. Schmidt and her colleagues are the first group of scientists tocarry out a study on Europa.A. Right       B. Wrong      C. Not mentioned  专家解题: 第一步:划出题干中的信息词:Schmidt,first group。第二步:根据信息词回归原文,信息词虽然出现在第六段,但是本段找不到与答案相关的信息。这道题较难,需要通过一定的理解,在第三段最后部分提到了一个关键信息For more than 10 years, scientists have wondered what causes theformations. The new study suggests that they arise from the mixing of vastunderground stores of liquid water with icy material near the surface.十年来,科学家们一直试图找出形成这种结构的原因。在一个新的实验中(Thenew study ),怎么怎么样……而Schmidt和她的同事们刚好是实施这个研究的人。所以他们不是第一批研究Europa的科学家。题干说他们是第一批(the first group),是不正确的。所以本题答案为B选项。21. The formations on Europa’s surface are rather unique in theuniverse.A. Right       B. Wrong      C. Not mentioned  专家解题: 第一步:划出题干中的信息词:formations,Europa’s surface,unique,universe。第二步:根据信息词回归原文,定位到第六段第一句:Schmidt andher colleagues wanted to know how chaos terrains form. Since they couldn'trocket to Europa to see for themselves, they searched for similar formationshere on Earth. 第三步:对比题干和原文信息,原文中说科学家Schmidt和她的团队在地球上也找到了类似的形成结构(similarformations),既然有类似的,那说明Europa的表面形成就不是独一无二的(unique),所以题目表述的信息是错误的。本题答案选择B选项。22. The existence of liquid water is a necessity for alife-supporting environment.A. Right       B. Wrong      C. Not mentioned  专家解题:
第一步:划出题干中的信息词:existence,necessity,life-supporting environment。第二步:根据信息词回归原文,定位到最后一段:The new studysuggests that on this moon, elements such as oxygen from the surface blend withthe deep bodies of water. That mixture may create an environment that supportslife.第三步:对比题干和原文信息,原文中明确提到了氧气,水的存在可以创造出一个能够支持生命存活的环境。题目的意思是液态水对于一个能够孕育生命的环境来说是一个必须品。符合原文表述的意思。所以这道题的答案选择A选项。  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-148-154916-1.html
相关热词搜索 真题 英语考试 历年
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台