首页职称计算机职称英语公务员公务员面试医药卫生建筑工程外贸考试司法考试其他资格 微博微信QQ群
  1. 首页
  2. 考试指南
    考试政策 考试大纲 新手指导 职称考评
  3. 考试报名
    报考通知 报名时间 报名入口 沙龙国际 准考证打印 成绩查询 证书领取
  4. 综合类
  5. 理工类
  6. 卫生类
  7. 历年真题
  8. 模拟题库
  9. 考试技巧
    考试心得 备考技巧 名师辅导 专家解题 新增文章 教材和词典
  10. 培训辅导
您现在的位置:首页 > 职称英语 > 解题技巧 > 阅读判断 >

专家解题:2013年职称英语考试理工类C级阅读判断历年真题及答案解析

来源:博大考神职称考试网 发布时间:2014-08-29
  考题类型:阅读判断
  Wide World of Robots
  Engineers who build and program robots have fascinating jobs. These researchers tinker(修补) with machines in the lab and write computer software to control these devices. "They're the best toys out there," says Howie Choset at Carnegie Mellon University in Pittsburgh. Choset is a roboticist, a person who designs, builds or programs robots.
  When Choset was a kid, he was interested in anything that moved - cars, trains, animals. He put motors on Tinkertoy cars to make them move. Later, in high school, he built mobile robots similar to small cars.
  Hoping to continue working on robots, he studied computer science in college. But when he got to graduate school at the California Institute of Technology in Pasadena, Choset's labmates were working on something even cooler than remotely controlled cars: robotic snakes. Some robots can move only forward, backward, left and right. But snakes can twist(扭曲) in many directions and travel over a lot of different types of terrain(地形). "Snakes are far more interesting than the cars," Choset concluded.
  After he started working at Carnegie Mellon, Choset and his colleagues there began developing their own snake robots. Choset's team programmed robots to perform the same movements as real snakes, such as sliding and inching forward. The robots also moved in ways that snakes usually don't, such as rolling. Choset's snake robots could crawl(爬行) through the grass, swim in a pond and even climb a flagpole.
  But Choset wondered if his snakes might be useful for medicine as well. For some heart surgeries, the doctor has to open a patient's chest, cutting through the breastbone. Recovering from these surgeries can be very painful. What if the doctor could perform the operation by instead making a small hole in the body and sending in a thin robotic snake?
  Choset teamed up with Marco Zenati, a heart surgeon now at Harvard Medical School, to investigate the idea. Zenati practiced using the robot on a plastic model of the chest and then tested the robot in pigs.
  A company called Medrobotics in Boston is now adapting the technology for surgeries on people.
  Even after 15 years of working with his team's creations, "I still don't get bored of watching the motion of my robots," Choset says.
  16. Choset began to build robots in high school.
  A. Right
  B. Wrong
  C. Not mentioned
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:Choset,build robots,high school。
  第二步:将信息词回归原文。本题回归至原文的第二段,即:When Choset was a kid, he was interested in anything that moved - cars, trains, animals. He put motors on Tinkertoy cars to make them move. Later, in high school, he built mobile robots similar to small cars.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干说的是Choset在high school 里就开始(began)制作机器人(build robots)。原文说的是在high school里,他(he,指代前文出现的Choset)就制作机器人(built mobile robots)。可见两者意思一致,所以答案为正确选项A。
  17. Snake robots could move in only four directions.
  A. Right
  B. Wrong
  C. Not mentioned
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:Snake robots,only,four directions。
  第二步:将信息词回归原文。本题回归至原文的第三段中间部分,即:……robotic snakes. Some robots can move only forward, backward, left and right. But snakes can twist(扭曲) in many directions and travel over a lot of different types of terrain(地形).
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干说的Snake robots只能(only)朝四个方向(four directions)移动。原文说的是一些robots只能前后左右移动(only forward, backward, left and right),但是snakes可以朝许多方向扭曲(many directions),由此可见,两者意思不一致,所以答案为错误选项B。
  18. Choset didn't begin developing his own snake robots until he started working at Carnegie Mellon.
  A. Right
  B. Wrong
  C. Not mentioned
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:begin,own snake robots,Carnegie Mellon。
  第二步:将信息词回归原文。本题回归至原文的第四段第一句,即:After he started working at Carnegie Mellon, Choset and his colleagues there began developing their own snake robots.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干说的是Choset直到在Carnegie Mellon工作后才开始研发自己的snake robots。原文说的是在Carnegie Mellon工作后,Choset和同事开始研发他们的snake robots。可见两者意思一致,所以答案为正确选项A。
  19. Choset's snake robots could make more movements than the ones others developed.
  A. Right
  B. Wrong
  C. Not mentioned
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:make more movements,than,ones others developed。
  第二步:根据顺序出题原则,将信息词回归原文。发现回归后找不到题干中出现的比较级,即没有出现Choset的snake robots和其他人的snake robots的比较,由此可见,本题属于未提及选项C。
  20. The application of a thin robotic snake makes heart surgeries less time-consuming.
  A. Right
  B. Wrong
  C. Not mentioned
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:application,thin robotic snake,heart surgeries,less time-consuming。
  第二步:根据顺序出题原则,将信息词回归原文。发现回归后找不到题干表述的内容,没有出现和time(时间)相关的内容,也没有出现时间上的比较,比如less time等。由此可见,本题属于未提及选项C。
  21. Zenati tested the robot on people after using it in pigs.
  A. Right
  B. Wrong
  C. Not mentioned
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:Zenati,using it in pigs。
  第二步:将信息词回归原文。本题回归至原文的第六段最后一句,即:Zenati practiced using the robot on a plastic model of the chest and then tested the robot in pigs.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。题干说的是Zenati在pigs身上使用以后(after using)就在人(people)身上进行测试(tested)。原文说的是Zenati在一个plastic model上使用robot,然后在pigs身上测试。由此可见,两者意思不一致,所以答案为错误选项B。
  22. The robotic technology for surgeries on people has brought a handsome profit to Medrobotics.
  A. Right
  B. Wrong
  C. Not mentioned
  专家解析:
  第一步:划出题干中的信息词。本题目信息词有:robotic technology for surgeries,profit,Medrobotics。
  第二步:根据顺序出题原则,将信息词回归原文。本题回归至原文的第七段,即:A company called Medrobotics in Boston is now adapting the technology for surgeries on people.
  第三步:对比原文及题目信息,确定答案。发现回归后找不到题干表述的内容,没有出现和profit(利润)相关的内容,比如金钱受益之类的。由此可见,本题属于未提及选项C。

  为帮助考生用最轻松的方式通过职称英语考试,考职称网官方推荐:博大考神职称英语家庭式培训班,它是在家里上的面授班,通过打造轻松愉快的学习过程,帮助考生掌握职称英语的考试技巧,提供贴心的班主任全程督导服务帮助考生坚持学完所有课程,只要学习达标,即可通过考试,不过退款!(职称英语零基础通关QQ交流群:347526614)
2015年如何轻松通过职称英语考试?】  <<<<<职称英语vip保过,不过退款!<>  <<<<<职称英语零基础也不怕?这里保过!<>  <<<<<什么是职称英语?有什么通过秘诀吗?<>  <<<<<职称英语教父幺建华揭秘过关技巧<>   <<<<<在家也可以上职称英语面授班!<>    <<<<<不用背单词也能通过职称英语!<>
本文链接:http://www.kaozc.com/kaoshi-148-154720-1.html
  1. 我去年购买的550的培训班,今年没有通过... 您好 去年参加我们班级没有通过考试...
  2. 2017年职称英语培训报名费多少 ?  我们博大职称英语的培训班是针对零基...
  3. 请问博大考神2017年职称英语0基础培训,... 新课程预计是在国庆前才会上市的,现...
  4. 我要参加职称英语考试,可是我英语基础...您好,我们博大考神是提供学习保过培训...
  5. 天津2016年职称英语证书可以邮寄吗? 可以选择邮寄,也可以自行去领取...
  6. 上海职称英语合格证书什么时候可以领取?上海市2016年度全国职称计算机考试合格...
  7. 请问中级职称英语考什么级别?博大考试...  一般中级是需要报考B 类的。针对职...
  8. 我13年购买了职称英语课程,今年再购买... 您好 购买13年课程的时候有一张金币...
  9. 明年的职称英语培训你们开班了没啊?有...  职称英语培训班我们预售班已经在销...
  10. 我今年50岁了,需要评中级职称可以免考... 您好 评职称的具体的要求是根据考试...
 沙龙国际娱乐平台